onsdag 2 maj 2012

Stockholms internationella seriefestival

 Puh! ah! Nu är jag tillbaka på jorden efter ett besök på Stockholms internatioinella seriefestival och aaah vad trött jag är. Jag kom hem i måndags kväll och igår sov jag hela dagen. På riktigt: hela dagen. inte ens en enda liten demonstration pallrade jag mig ut på. Jag bara sträcksov mig igenom hela arbetardagen, för fy vilken intesivbra toppenhelg det har varit!

Jag drog upp till storstaden redan på onsdagen för att hinna med lite kvalitetstid med familjen men redan på torsdagen började klassisarna droppa in. Två galna danskor från klassen skulle bo hos mig: karoline och marie (kolla in deras bloggar, så jävla feta talanger!) och jag tog emot dem med öppna armar på bästa puben Loch Ness i stockholm. (Lochan, det var sista ställer jag satt på innan jag lämnade stockholm för malmö och enda stället jag egentligen saknar <3)

Sedan fortsatte det på fredagen med en workshop med Ulli Lust som var hel amazing. Hon var typ ballaste kvinnan men framför allt så har hon skrivit vad jag anser vara det bästa seriealbumet någonsin, bilder nedan på boken och hennes fantastiska signering. *dör*

Därefter var det galagofest på kägelbanan och liksom på bokmässan i höstas så var det serieskolan år 1 som stod för hela kalasandet. Vi dansade med sådant sväng och lust att vi blev bedda av DJn att, snälla, komma dagen efter också. (Det gjorde vi inte, då var vi på ett annat seriekalas.)

Då kan man ju tro att vi på lördag morgon skulle ha varit slitna krakar men se icke! Vi steg upp i ottan, packade våra fanzine och en hel dröse kitshiga bordspynt och var en av de första att smälla upp våra bord på seriemässan! Och så fina som borden var! Serieskolans bord var värdig och prydlig för en skola med självakting och det bord som undertecknad med vänner hade skrapat ihop till var en hel orgie av rosa plastblommor, färgglada godisar och, enligt mitt tycke, helt klart det snyggaste bordet.

Vi fick gott om fanzine sålda, ännu flera bytta, ytterligare fler inköpta och vi fullkommligt frossade i mingel, serier och glatt humör hela helgen!

Man skulle kunna tro att med vårat fantastiska bord, som bland annat kunde stoltsera med att sälja fanzinet som skulle komma vinna publikens pris: Doris och bettan strikes!, men icke! Det het klart mest besöksvärda och vad som kom att blir helgens snackis var de fem tolvåriga tjejerna som satt i förlagsrummet med sitt eget bord. Jordens ballaste tjejer som inte bara komponerat ihop ett imponerande tjockt fanzine om manga ("mangazine" hette det där man bland annat kunde läsa fakta om manga, anime och olyckan i fukushima) utan också ett fanzine tillägnat ingen mindre än Bill Skarsgård! Så jävla ball! Frågade man tjejerna om varför just han fick de bara ett tinder i ögonen, blev röda om kindera och suckade: "han utstrålar bara.... nånting." Äkta fans det... <3

Undertecknad, Karoline och Marie lika speedade som hela helgen!Mitt fanzine var ett av många framgångsrika på kollektivbordet.
Går  fortfarande att beställa, 30 pix plus porto.
Mitt bästa fanzineinköp. 20 kr för oändligt med roligt.
Går bland annat att läsa om Sexmen the Origin: Vulvarine!

Nobrow press var helgen upptäckt, publicerade den här godingen...
... och denna raringen. båda är helt amazeballs!
snyggaste boken på mässan! så sjukt bra antalogi!
Både Mikkelsen och Pearson gästar i även denna..*smält*
vilken bra serie... bästa jag läst tror jag bestämt
...och sen vilken signering!
*dör*
skulle ju kunna vara jag som trettonåring!


och sist men inte minst... Bill! <3
ser ni hur han utstrålar... nånting


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar