torsdag 24 maj 2012My new Love... and Amy <3
Amy hjälper Courtney fläta håret.

BFFs!
Så de senaste två veckorna har jag verkligen brottats med en grej: dialog. Ja, alltså utöver att jag uppenbarligen textar som en kratta så tycker jag det är riktigt jäkla svårt att skriva en bra, trovärdig dialog. Det är någonting med att liksom skriva ner det talade språket på pappret som är så sjukt... pinsamt! När Coco var här hade vi en liten diskussion i klassrummet om just detta och någonstans då föll poletten ner. Vi talade om hur mycket svårare det är att skriva dialog än monolog för det är svårt att liksom representera två personer och deras trovärdiga samspel samtidigt. Jag tänkte något i stil med "det är ju inte som när en var liten och lekte med dockor." Då kunde en ju hitta på alla möjliga slags konversationer!

Jag förstod genast vad som behövde göras, det vara bara pang tjoff direkt till att köpa mig ett par barbiedockor. Självklart har dock inte ens oskämmiga lilla jag självdistans nog till att sitta i klassrummet  och leka med barbies. Dessutom klingar fjolliga små barbiesar illa med stämningen jag vill ha i mitt skitiga lilla ungdomsgäng, så det fick bli till att restyla! Det var då allt blev så HIMLA bra för när jag plockade upp första bästa barbiedockor var det som om de talade till mig. Där låg de två, mina coolaste rockstrjärnor, uppkläddda i fula åttiotalsdresser ala det fulaste barbiemodet och jag tänkte: "jag skall hjälpa er hem till er själva igen." Sedan satt jag, hela kvällen och hela natten och tuperade hår, klippte kläder, målade naglar, ritade tatueringar och nu är de här, mina nya bästa vänner:

COURTNEY LOVE och AMY WINEHOUSE <3

Nu kommer jag aldrig mer ha problem att skriva dialog igen. jag kommer aldrig mer ha problem att spela upp hur en naturlig social situation spelas ut, då Amy och Courtney villigt kommer att spela alla roller jag tillsätter dem! Först ut är rollerna som Teddy RDKL och Superslampan. Frågan är, vem skall spela vem?


Amy som...


..Superslampan?
...Teddy RDKL?

Courtney i rollen som..


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar