torsdag 12 januari 2012

Lilla Skolflickan Jag

Det är ju inte bara derbysäsongen som dragit igång med en risvtart - min andra dröm jag håller i liv, serietecknandet, vaknade ju ur juldvalan i veckan och vårterminen på serieskolan har börjat.

Två uppgifter har vi haft den här veckan, det ena en mer konkret serieuppgift av Josefin: att teckna en serie (i teknik du tidigare inte testat) inspirerat av en hemlig överraskning i ett kuvert. Kuverten lottades ut och jag fick en bild på ett hus. Vi får se vad som händer med den uppgiften, den skall vara klar imorgon och det går sakta men säkert fram...
Jag kan avslöja att i ett av de här fönstrena kommer kronprinsessan Viktorias bästa vän att bo... spännande!

Den andra uppgiften var att formulera ett projekt som skall löpa över vårterminen. Först stod jag helt handfallen och visste inte alls vad jag skulle hitta på. Ganska snart kom dock idén till mig, den var ganska självklar, att jag skall börja på ett fanzine: släppdatum till SPX. Jag kommer att hämta mycket från både Jaime Hernandez och Tiitu Takalo, både när det kommer till berättande och estetiskt uttryck, tänk mitt vikfanzine. Här kommer en bild precis i den andan:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar