måndag 16 januari 2012

Den som flyger högt...

Oj oj oj.. förra veckan som började så bra. Jag hade haft världens helg och sedan kom jag in i b-laget på det. Men sen: pang! Den som flyger högt, den landar hårt som man säger. Uppgiften i skolan förra veckan var ganska svår, rolig men svår och precis på samma spår fortsatte derbyn när jag begav mig till köpenhamn för att speedskatea. Roligt men svårt. Igår var jag alledeles slut på träningen och vems axel kommer inte flygande mot mig i full fart om inte El Presidente Muffas?! TJONG! Nu sitter jag med svullen läpp, blåslaget självförtoende och en förkylning på G. Frågan är om jag skall träna ikväll eller stanna hemma och slicka såren (bokstavligt, läppen smakar så härligt blodigt efter gårdagens kollision). Hade det inte varit för att jag misstänker att kvällens träning kommer att bli den mest episka, fantastiska, lärorika och underbara av alla träningar så skulle valet varit lätt. Nu vet jag inte alls vad jag skall ta mig till.

Som värmande liniment på mina ömmande muskler så har jag i alla fall varit en smula produktiv idag. Jag har scannat in första sidan av serien jag började på förra veckan (som skall handla om mig och sessan viktoria) och ritat färdigt den jag började med under jullovet. Frågan är ju om den sista gör sig bäst i färg eller svartvitt?

måste dra i lite kurvor, men färg...


..eller svartvitt


4 kommentarer:

 1. Färgvarianten är ju riktigt läcker, känns som att färgerna ifråga börjar bli minst sagt din "grej"! Gouachemålningen är helt fantastisk.

  SvaraRadera
 2. tack henri! ja, det känns som att jag äntlige hittat ett sätt att erbeta med färger, ett par pennor som fungerar och gouache, och HÖGST fyra färger åt gången.

  SvaraRadera
 3. Jag gillar också färgvarsionen, även om du är sanslöst bra på snygga svartvita saker... Högst fyra färger åt gången är en bra regel - det finns en kongolesisk subkultur som kallas Sapeur och som går ut på att går runt och vara en gentleman. Sapeurerna har alltid kostym på sig och deras främsta budord är att ALDRIG klä sig i fler än tre färger. Och satan i gatan vad snygga de är.

  Jag längtar som tusan efter resten av gouache-serien!!

  SvaraRadera
 4. "sanslöst bra" *rodna rodna*

  henri och sling, vad skulle jag göra utan er... jag är så glad att jag hittat ett sätt att jobba med färger och det känns ju vekligen super att höra peppande ord från er! usch, det är nu jag börjar inse vad tajt om tid det är kvar på året i skolan. tänk om jag fått ett år till på mig nu när jag lärt mig allt det här!

  *googlar sapeur, det låter precis som nåt jag skulle gilla*

  SvaraRadera