onsdag 16 november 2011

Look at me I'm drawing manga like crazy!

 Batista sätter verkligen press på oss. Idag skall vi ha skissat klart en sida serie och efter dagen är slut även ha tuschat den. Tur för henne så är hon riktigt bra på att göra lektionerna intressanta, lustfyllda och spännande för annars hade jag varit tvungen att starta myteri. Idag till exempel har hon har haft en lååång lektion om tuschning men istället för att det känns jobbigt, omöjligt, tråkigt och hemskt så känns det istället skoj och det var längesedan jag kände en sådan genuin lust för att lära mig rita, teckna, tuscha och pensla.


Jag tecknar på en manga i genren som Batista beskrev som "25-åriga män rita för andra 25-åriga män om tjejers kärleksrelationer till varandra". Fast att jag varken är 25 eller man. Serien handlar om två tjejer i ett omklädningsrum efter en inte så skoj omgång tennis. Det är ju verkligen ett bevis på att Batistas pedagogik går hem när jag helt hämningslöst slängt mig rakt ut i självmordsprojektet att ändra stil och verkligen rita manga under hela veckan. Helt utan att känna mig som om jag skall dö!

jag känner mig lite som Anyanka under musikalavsnittet i BtVS: "LOOK AT ME I'M DRAWING MANGA LIKE CRAZY!!"


klä av sig, klä av sig...

Junji Ito är min bästa att få mangatjejinspiration från.

2 kommentarer:

  1. Wow, det syns verkligen att du kollat på Junji Ito (som satte dålig stämning i en hel fest efter att alla råkat läsa hens berättlelse om de människoformade hålen i berget. Du vet, "Drr Drr -It's slowly coming closer!").

    Jag hoppas att du lägger upp lite av det färdigtuschade resultatet!

    SvaraRadera
  2. självklart skall jag slänga upp det! redan idag planeras en förhandstitt på testtuschade huvudkaraktären. tyvärr inget från originalet eftersom det nyligen råkat ut för en liten... olycka.

    SvaraRadera