måndag 3 oktober 2011

Vitt på SvartIdag hade Josefin lektion med oss, som vanligt är dagens finaste produktion mina lektionsanteckningar. Bob satt fraför mig och Josefin ritade precis så fint och pedagogiskt på tavlan med penslar uppradade!

Idag handlade det om att måla, på ett svart papper med vit gouache. Det var som vanligt skoj men assvårt. Varje dag här på serieskolan går jag igenom värsta skaparkrisen. Tvärtommålning blev det, man fick liksom spara det svarta till att bli konturer, skuggor osv.

Som tur är så visste jag med mig redan från början att jag tycker det är svårt att måla, kanske just därför klarade jag mig från att storböla. Dessutom så är det just gouache som är det enda jag använder OM jag någonsin bestämmer mig för att använda färg. Kände mig därför nästan lite hemma. Hopplöst dålig på att våga smeta på och hopplöst dålig på att jobba utan konturer och utan att få skissa var jag ju såklart ändå.

Här är ett fint exempel: min man som vaskar opaler (vaskar som i "letar i flod med kärl" inte "slänger hälften"). Han har dassiga färger och skeva proportioner. Annat är det med Petters mästerliga gorillor. Som vanligt var alla i klassen helt överjordisk supergrymma på övningen och allas resultat var helt outstandning men jag var helt in awe över hur snygga gorillorna blev.
haha, jag skämdes verkligen över hur min Srilankesiske vaskarman kom att se ut när jag såg alla andras resultat! Var till och med tvungen att peta lite i den i efterhand för att överhuvudtaget kunna visa den här ^^

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar