tisdag 18 oktober 2011

Tjuvtitt på min lektion


På tisdagar får vi i sann lågstadieanda ta med en serie till skolan och visa för våra klasskamrater. I tisdags var det min tur, trodde jag, men vi hade lektion i idégenerering istället. Min bunt med uppkopierade serier får ligga och jäsa till nästa vecka.

Att välja en serie att visa upp visade sig inte vara det enklaste. Egentligen var ju Tank girl såklart mitt första val, men jag insåg snart att jag omöjligt skulle kunna förmedla allt jag älskar med Tank girl med cirka 10-20 uppkopierade sidor, så det fick vara. (Hur sammanfattar man någon som är känd endast för att vara splittrad?)

Till slut föll lotten på Jaime Hernandezs historia om Maggie och Hopey: Locas. Jag har pratat om den förut, för jag tycker den är helt underbart tecknad, jag är ju så såld på romantiserande historier om punkscenen på åttiotalet och den är ganska tacksam att klippa ur ett kapitel ur. Jag skall inte avslöja allt än, för läsningen är ännu att komma för mina kära klasskamrater, men kapitlet jag valde blev Everybody Loves Me Baby för dig som känner igen det.

Jag pratade också idag med Fredrik om tuschning, penslar och stålstift. Det var riktigt rgivande och avslöjades med en liten Jaime Hernandez-hyllning, alltid trevligt när folk förstår sig på sin passion <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar