måndag 29 augusti 2011

Andra veckan.

Oj oj oj. Vilken första vecka! Sällan har väl panikkänslan i magen varit så frånvarande vid en skolstart som nu, det känns bra till och med. Just nu sitter jag i mitt fina nya rum som jag försöker få lite rätsida på, hela flyttlasset har inte kommit än så jag gör det bäsa jag kan med tusen kläder och noll möbler. Högar med högar kallas min inredningstil just nu..

I helgen rivstartade jag vistelsen i Mina Drömmars Stad (som i mitt universa alltid är Malmö, ok?) med Klubb Berlin, Klubb Queer och först och ABSOLUT störst Karolina Bångs releasefest för Cowgirls som var HELT fantastisk! Både releasefesten och boken alltså. Det var linedance, country, snygga cowgirls och lots of loving. Både på releasefesten och i boken, alltså.

Cowgirls är en bok med ett fint flickboksomslag med en hård cowgirl, och är uppbyggd av små och lite större berättelser om: ja, cowgirls. Till det får man också lite härliga tips och trix till vardagen för att festa till det lite; såsom en qruisingskola och en guide till hur man bjuder in till trekant. För det sexigaste som finns är ju kunskap (som någon på fitt for fight skrev....) Jag köpte ett cowgirlsfanzine för ett tag sedan och gillade det lite enkla berättandet men ÄLSKADE universat det utspelade sig i; banjos, country, westernromantik, och bara en massa cowGIRLS. Nu i boken var alla berättelser samlade och det var tillochmed bättre! Det var mer, längre men framföralt just: bättre. Man kan liksom se skillnad, både i Karolinas sätt att berätta och i ritandet från första berättelsen till sista och att kunna följa en sådan utveckling tycker jag är skitkul! Så blir det ofta med serier: serieskaparen blir säkrare och säkrare på handen för varje sida som ritas och säkrare i ord för varje manussida som skrivs. I cowgirls tycker jag det verkligen känns, första berättelsen är liksom bra, men sista den är helt sjukt bra. För mig är det guld värt, det blir som en extra kliffhanger och bygger upp en spänning inför vad som, förhopnningsvis, snart skall komma ut: en ÄNNU bättre bok!


Anyways, det är inte allt som hänt den här veckan. Också så har ju vi i Amatörerna (som vår klass blev döpt till under teambuildingdagen) gjort ett fanzine, och eftersom jag hittade min kamera i allt mitt bråte idag tänkte jag dela med mig av bilder från det. Min serie i alla fall, för jag vet inte hur de andra känner med bloggpublicering... Men FASTÄN jag hade ont i magen och spillde både gråt och tandagnisslan över detta, serieårets första alster, tänker jag dela med mig av det till er. För sådär i efterhand tycker jag att lite fyndig var jag ändå.

Äh, jag slängde med omslaget också! (det gjorde vår eminenta lärarinna Stina Hjelm, oh är superfint, håller tumarna för att det är okej för henne.)

ÄH! När jag ändå håller på så tycker jag det verkar lämpligt att slänga in några pågående arbeten. I snn narcissistisk anda blev jag inspirerad av mig själv som heligt nunna i min egen serie om mig själv och beslöt mig för att utöka mytologin kring mig med att skapa två ikoner: ett ljust och ett mörkt gudajag. Och till Kapten Elin: en sneek peek på Profesorans framtida look.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar