torsdag 5 maj 2011

Ett till litet feministiskt utspel:

Asså, jag sade ju till mig själv att den här bloggen skall handla om serier. Inte massa annat. Men lever man i en jävla skitvärld så går det liksom inte att inte bli arg och förbannad och tycka sig ha rätten att göra något åt det. Lite som när Liv Strömqvist förklarade varför så många kvinnliga serietecknare tecknar "feministiskt", för att det är jävla svårt att kliva in i en så snuskigt patriarkal och gubbslemmig bransch UTAN det extra feministiska skinnet på näsan. (se föregående inlägg)

Men vet ni, det är inte bara i serievärlden det är snedställt. Hela jävla samhället har fått för sig att kvinnor är en sak, män en , aldrig mötas de tu. Ja utom när de skall ligga och då skall man, speciellt som tjej, ALLTID vara beredd på det, ALLTID vara snygg och denna snyggram är JÄVLIGT snäv. Här följer ett roligt exempel på lite vardagsaktivism.

När gillette ordnade en tävling med undertexten "vem inspirerar dig att gå barbent i sommar?" lade lady dahmer ut en bild på sina spiror som händelsevis varken råkade vara size zero eller rakade, det tog inte heller lång tid vare sig gör gillette att redare bilden eller för BLOGGOSFÄREN att KRÄVA bilden tillbaka. nu verkar reglerna ha ändrats så att flest röster kanske inte vinner, men gå in och rösta ändå, bah för att visa vart skåpet skall stå (typ i rummet utan krav på rakade smala, brunbrända ben i sommar..): http://ladydahmer.se/2011/may/nu-ar-det-delfinal-i-gillette-tavlingen-ge-m.html?_tmp=7679a37e3be13925da66b1fb6cd2730b893f080c

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar