måndag 7 mars 2011

Teddy RDKL och Bermudatriangeln

I ångest över arbetsprover som närmar sig så sakteliga spenderade jag även föregående helg i Stockholm. Det har tagit lång tid för mig att inse att jag är en vanemänniska men när jag spenderar tid i Stockholm är det alltid extra tydligt, jag rör mig i princip mellan tre punkter som följer:

Punkt A)Hornstull:

Här bor jag när jag är i Stockholm och det blir naturligt utgångspunkten. Från Punkt A finns ytterligare tre underpunkter: indiska restaurangen, Hallongrottan och Videoaffären.

Punkt B) Gamla stan:

Här trivs jag och har alltid trivs, även här finns tre underpunkter: Science Fiction Bokhandeln, Café Mineur(åh jesus röd pestomackan <3, samt den söta tjejen i kassan AKA Sandwich Girl <3) och Comics Heaven som jag liksom avverkar mellan de två föregående.

Punkt B) Mariatorget:

Här kan man spendera en heldag, bortsett från frukost (den vill jag sömnig inta i trygga modershemmet)om man följer har riktig rutin. Jag brukar börja med att bläddra bland album i Staffars Seriers trånga lilla klaustroaffär och plocka upp något riktigt gött att drunka i. Sedan sitter jag på Cafe Sodom och läser serien/ströritar i timmar och sakta tuggar på min ostmacka (åh guud deras ostmacka!!). Lagom till att jag läst ut mitt nya album har jag också idisslat min macka tillräckliga fyra gånger om så då drar jag mig i lagom takt till Loch Ness för att njuta av en sval öl (newcastle och brooklyn) i goda vänners sällskap.

Bubblare på listan är Högkvarteret och Serieteket som jag också besöker NÄSTAN varje gång men inte kvalficerar sig in pga att de beffinner sig utanför bekvämt gångavstånd från min magiska triangel. Jo, för jag skulle ju sällan få för mig att köpa SL-kort.

Notera hur sällan vänner ingår i mina planer i min födelsestad och notera hur jag också vet exakt vad jag beställer på varenda hak jag besöker.

Det enda som är konstant som överraskning är ju vilka serier jag plockat upp. Den här gången blev det två Tank Girl (Apocalyps, nya utgåvan och The Royal Escape), Hellboy: Seed of Destruction, New X-Men: E is for Extinction och en AWSOME och GRATIS almanacka för 2011 med Justice League, BOOYAAAH!!

Eller vänta... Tank Girl, X-men, Hellboy... Det var ju samma som förra gången, skall detta bli ett mönster nu också?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar